Libro: Reserva verda, Ramon Grau. Recomendación de Brigada 21 vía La Bòbila

[Català / Castellano]

[CAT]

Ramon Grau. Reserva verda: Una novel·la d’intriga que ens descobreix el Penedès. Barcelona: Mina, 2010.

La Marta Alonso és una periodista d’un setmanari de Madrid que rep l’encàrrec de fer un reportatge sobre les reivindicacions d’un col·lectiu que defensa la vegueria Penedès, no contemplada en la futura remodelació de la divisió territorial de Catalunya. La Marta no suporta ni els catalans ni les reivindicacions identitàries, per la qual cosa viatja de mala gana i amb intenció de tornar de seguida cap a Madrid. La seva arribada, però, coincideix amb la mort violenta de l’home que havia de donar-li la informació.

Sense pretendre-ho, s’endinsarà en una investigació que la portarà a descobrir que la preservació del Penedès es remunta molts segles enrere, en un entramat d’associacions secretes iniciades per un personatge singular anomenat Mir Geribert al segle XI, que uneix els principals castells i paratges de la comarca.

L’autor

En Ramon Grau va néixer a Vilafranca del Penedès i ha viscut tota la vida al Penedès, a Sant Martí sarroca. És membre de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España des de 1998. Llicenciat en Ciències de la Informació (1992) i Màster en Noves Tecnologies: Comunicació Audiovisual i Publicitat (1994), va ser professor universitari d’imatge durant dos anys (1993-1995).

Va deixar la universitat per entrar a treballar a TV3 el 1995, on va ser un dels principals impulsors de la mítica telenovel·la Nissaga de poder, que es va rodar al Penedès. Va aconseguir involucrar-hi econòmicament el sector del vi i el cava i es va quedar dins l’equip de guió, l’any 1998. Paral·lelament, va idear el joc de taula basat en aquesta telenovel·la.

El 1997 es va convertir en el primer penedesenc en escriure i dirigir un llargmetratge professional a la comarca. Titulat Bomba de relojería, va estar protagonitzat per Lorenzo Quinn, Sílvia Tortosa i Eva Santolaria. El film es va distribuir comercialment i va ser convidat a projectar-se en diversos festivals, com ara la Mostra de València, el Festival de Cine Español Costa del Sol, el Madridimagen, la Semana de Cine Español de Palencia i el Festival de Cine Hispano de Miami.

Amb Reserva verda torna a utilitzar el Penedès com a context d’una ficció, en aquest cas literària, per intentar despertar l’interès del lector per un paisatge singular integrat dins d’una trama argumental de ritme espectacular.

[CAST]

Ramon Grau. Reserva verde: Una novela de intriga que nos descubre el Penedès. Barcelona: Mina, 2010.

Marta Alonso es una periodista de un semanario de Madrid que recibe el encargo de hacer un reportaje sobre las reivindicaciones de un colectivo que defiende la veguería Penedès, no contemplada en la futura remodelación de la división territorial de Cataluña. Marta no soporta ni los catalanes ni las reivindicaciones identitarias, por lo que viaja de mala gana y con intención de volver enseguida a Madrid. Su llegada, sin embargo, coincide con la muerte violenta del hombre que tenía que darle la información.

Sin pretenderlo, se adentrará en una investigación que la llevará a descubrir que la preservación del Penedès se remonta muchos siglos atrás, en un entramado de asociaciones secretas iniciadas por un personaje singular llamado Mir Geribert el siglo XI, que une los principales castillos y parajes de la comarca.

El autor

Ramón Grau nació en Vilafranca del Penedès y ha vivido toda la vida en el Penedès, en Sant Martí Sarroca. Es miembro de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España desde 1998. Licenciado en Ciencias de la Información (1992) y Máster en Nuevas Tecnologías: Comunicación Audiovisual y Publicidad (1994), fue profesor universitario de imagen durante dos años (1993-1995). Dejó la universidad para entrar a trabajar en TV3 en 1995, donde fue uno de los principales impulsores de la mítica telenovela Nissaga de poder, que se rodó en el Penedès. Consiguió involucrar económicamente el sector del vino y el cava y se quedó dentro del equipo de guión, en 1998. Paralelamente, ideó el juego de mesa basado en esta telenovela.

En 1997 se convirtió en el primer Penedès en escribir y dirigir un largometraje profesional en la comarca. Titulado Bomba de relojes, estuvo protagonizado por Lorenzo Quinn, Silvia Tortosa y Eva Santolaria. El filme se distribuyó comercialmente y fue invitado a proyectarse en varios festivales, como la Muestra de Valencia, el Festival de Cine Español Costa del Sol, el Madridimagen, la Semana de Cine Español de Palencia y el Festival de Cine Hispano de Miami.

Con Reserva verda vuelve a utilizar el Penedès como contexto de una ficción, en este caso literaria, para intentar despertar el interés del lector por un paisaje singular integrado dentro de una trama argumental de ritmo espectacular.

Share ¡corre la voz, soplón!

Anuncio publicitario

Deja un comentario

Archivado bajo bòbila, literatura

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s