Retrato de familia con muerta

de Raúl Argemí guanya el Premi L’H Confidencial 2008

Editada dintre de la colecció Roca Criminal

L’escriptor d’origen argentí afincat a Barcelona Raúl Argemí signa la novel·la Retrato de família con muerta, guanyadora de la segona edició del Premi L’H Confidencial 2008, premi internacional de novel·la negra, convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial. El tinent d’alcalde d’Educació i Cultura, Mario Sanz, i la directora de Roca Editorial, Blanca Rosa Roca, i l’autor guardonat han presentat avui la novel·la, que edita Roca Editorial, dins de la col·lecció especialitzada Roca Criminal.

Retrato de familia con muerta s’inspira en un cas real que va tenir lloc a l’Argentina i que va cridar l’atenció de l’autor. L’argument es desenvolupa en el món hermètic dels countries, ciutats residencials poblades per persones adinerades amb moltes coses a amagar, fins i tot, assassinats.

En aquesta edició del Premi L’H Confidencial es van presentar un total de trenta-sis originals procedents de tot el món: vuit de Catalunya, vint-i-un de la resta d’Espanya (Madrid, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, País Basc, Andalusia, Astúries, País Valencià, la Rioja, Illes Balears i Múrcia), i set del continent americà (Mèxic, Colòmbia i Argentina).

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, consisteix en una dotació de 12.000 euros i la publicació de l’obra. El jurat del premi és format per un representant de l’Ajuntament de L’Hospitalet, un de Roca Editorial i tres lectors apassionats per la novel·la negra seleccionats per la Biblioteca la Bòbila.

La primera edició del Premi L’H Confidencial va guardonar la novel·la Ley garrote, del mexicà Joaquín Guerrero-Casasola.

La Biblioteca la Bòbila manté –des de la seva inauguració el març de 1999– un fons especialitzat dedicat al gènere negre i policíac. L’equipament publica el fanzine L’H Confidencial, butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra, del qual el premi pren el nom. Aquesta biblioteca compta en el seu fons documental amb gairebé la meitat de la novel·la policíaca que es troba a les biblioteques públiques de la província de Barcelona.

Lliurament del premi

El lliurament del premi a Raúl Argemí i la presentació pública de Retrato de familia con muerta es farà demà dissabte, 5 d’abril, a les 19 hores, a la Biblioteca la Bòbila (plaça de la Bòbila, 1).

L’acte es desenvoluparà en una atmosfera pròpia dels escenaris de la novel·la negra, amb una il·luminació i un ambient suggerents i inclourà un espectacle negre-musical, a càrrec de Marcel Casellas. En finalitzar l’acte se servirà als assistents un còctel molt relacionat amb la novel·la negra, el Negroni.

Signatura de llibres a la Rambla de Just Oliveras

Raúl Argemí signarà exemplars de Retrato de familia con muerta, la novel·la guanyadora del Premi L’H Confidencial, el pròxim 23 d’abril a l’envelat que instal·larà la Xarxa de Biblioteques de L’Hospitalet a la rambla de Just Oliveras, en el marc de la Fira de Sant Jordi de llibres i roses amb motiu de les Festes de Primavera.

Deja un comentario

Archivado bajo Uncategorized

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s